"Підривають наш авторитет!": Київські судді поскаржилися Венедіктовій на журналістів

Служителів Феміди обурило розслідування «Посади мене, якщо зможеш»: безхмарне життя експрокурора після затримання на хабарі».

Судді Шевченківського райсуду Києва, які ведуть справу колишнього районного прокурора Києва Нечипоренка. Фото: скріншот з відео.

Судді Шевченківського районного суду Києва Оксана Голуб, Олена Мєлєшак і Лідія Щебуняєва звернулися до голови Вищої ради правосуддя і генерального прокурора з повідомленням про втручання у їхню діяльність. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на відповідний лист, датований 21 травня, передають Патріоти України.

Служителів Феміди обурило розслідування «Посади мене, якщо зможеш»: безхмарне життя експрокурора після затримання на хабарі», яке підготували журналісти програми «Схеми» на початку березня. У ньому, зокрема, йдеться про колишнього районного прокурора Києва Сергія Нечипоренка, якого близько чотирьох років судять за хабар у $150 тис., досі не отримав вирок та зараз вільно подорожує світом, до того ж вивів з-під арешту численне елітне рухоме та нерухоме майно в Україні, переписавши його на дружину, з якого розлучився через два тижні після затримання.

Натомість, як вважають судді, які розглядають справу Нечипоренка, у сюжеті піддаються критиці та оцінці судові рішення, ухвалені у ході судового розгляду; зазначається «ручне керування системою»; ставиться під сумнів спроможність суду відстояти закон.

«Не зважаючи на те, що у згаданому кримінальному провадженні триває судовий розгляд, характер подання інформації у відеоролику сприймається, що єдиним справедливим результатом судового розгляду даного кримінального провадження, має бути «гучний вирок», як і «гучне затримання» обвинувачених», - вважають судді.

Крім цього, служителі Феміди стверджують, що стосовно головуючого суддів Оксани Голуб зібрано інформацію та її поширено під призмою дискредитації перед суспільством (журналісти заявили, що свого часу чоловік судді був помічником прокурора Сергія Нечипоренка - ред.).



Також суддям не сподобалися коментарі читачів, які опубліковані під згаданим відеосюжетом на сайті видання «Радіо Свобода». Це, на їхнє переконання, «спрямовано на підрив авторитету судової влади».

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...