Підтримати тих, кому найважче: В Україні стартує зимовий марафон листів в'язням Кремля

Акція на підтримку політв'язнів. Київ, 11 жовтня 2020 року

В Україні Center for Civil Liberties/Центр Громадянських Свобод спільно з Euromaidan Press у рамках кампанії #LetMyPeopleGo розпочинає традиційний Зимовий марафон листів для в'язнів Кремля, зазначають Патріоти України.

«Більшість із нас зустрічатиме зимові свята у теплі, затишку та з родиною. Українські політв'язні Кремля – з конвоєм, баландою, карцером, забуті на батьківщині... Чи не забуті? Ми можемо показати ув'язненим, що ми пам'ятаємо, і зробити їхній Новий Рік трохи теплішим», – йдеться у повідомленні Центру громадянських свобод.

Зазначається, що за ґратами в Росії та анексованому Криму перебувають щонайменше 127 українців, ще близько 300 – утримують на території окупованого Донбасу.

«Це досить різні люди – підприємець Валентин Виговський, правозахисник Сервер Мустафаєв, громадянський журналіст Сейран Салієв, вчителька Наталія Шило, лікар Наталія Стаценко, музикант Валерій Матюшенко, пенсіонер Віталій Атаманчук та багато інших», – зазначають правозахисники.

В організації уточнили, яких правил при написанні листів слід дотримуватися, щоб вони пройшли російську тюремну цензуру:

  • писати російською мовою;
  • дотримуватися політичної нейтральності;
  • вказувати на конверті рік народження, повне ім'я, по батькові та прізвище адресата.

«Якщо ви вирішили написати лист людині, яка перебуває в окупованому Донбасі або в окупованому Криму, прохання ставити адресу Центру громадянських свобод: 01024 Київ, Басейна 9-Г, оф.25, абонентська скринька 10. Принаймні, ці листи отримають рідні полонених, якщо передати їх адресатам жодної можливості не буде. Якщо сумніваєтеся, кому написати – також надсилайте до Центру Громадянських Свобод, їх передадуть тим політв'язням, які отримали менше листів», – йдеться у повідомленні.

Правозахисники закликали також робити фото листів і селфі з ними та публізкувати в мережі з хештегами #LetMyPeopleGo #PrisonersVoice, запрошуючи інших приєднатися до акції.

Зазначається, що марафон триватиме до кінця січня.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...