Підводні археологи розгадали таємницю зникнення героїчної британської субмарини, котра наводила жах на флоти Італії та Третього Рейху у Середземномор'ї

Британський підводний човен ще три роки тому знайшли археологи з університету Мальти.

Уламки, які виявили на морському дні недалеко від Мальти, належать британському підводному човну, який потонув у квітні 1942 року, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

Британський підводний човен ще три роки тому знайшли археологи з університету Мальти. Нові дослідження дозволили встановити, що це – малий підводний човен Urge U-класу, який підірвався на міні. Човен здійснив кілька успішних походів в Середземному морі. Вона потопила або пошкодила кілька бойових кораблів і торгових суден нацистської Німеччини і фашистської Італії, висаджувала бійців спецназу і розвідників в тил противника.

Підводний човен повинен був здійснити перехід в Олександрію і, ймовірно, підірвався на італійській або німецькій міні 27 квітня 1942 року. Човен затонув дуже швидко, не залишивши шансу на порятунок нікому44-х осіб, які знаходилися на борту, включно з військовим кореспондентом.

Як розповідає провідний дослідник Тіммі Гамбіно, пошукову операцію підтримав онук командира човна Томкінсона. Те, що вдалося виявити в передбачуваному районі загибелі субмарини, підходило під її опис з одним «але» – корпус виявився коротшим.

«Ми використовували апарат з дистанційним управлінням. Зняте ним відео майже відразу дозволило сказати, що це підводний човен U-класу. Інші деталі привели нас до висновку, що це саме Urge. Відмінності в довжині пояснюються тим, що вибухом міни відірвало носовий відсік. Якщо не брати до уваги пошкодження носової частини, останки човна перебувають у чудовому стані. Він тримається дуже рівно і гордо на морському дні курсом на Олександрію, куди отримав наказ слідувати», – зазначає Гамбіно.

На квітень майбутнього року намічена церемонія, на якій місця загибелі Urge буде присвоєно статус військового поховання. Археологи сподіваються, що в урочистостях візьмуть участь нащадки командира підводного човна і членів екіпажу.

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом, деякі отримають прибавку відразу за кілька місяців: Кого стосується

середа, 24 квітень 2024, 9:23

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...