"Пікантний" поворот у скандалі: У Росії президенту IBU замовляли повій... за приховування маніпуляцій біатлоністів з допінгом

Президент Міжнародного союзу біатлоністів Андрес Бессеберг за приховування позитивних допіг-проб російських спортсменів отримував послуги повій. Про це повідомляє Міжнародний союз біатлоністів, передають Патріоти України.

Інформатори повідомили комісії IBU, що 74-річному Бессебергу замовляли повій російські спортивні чиновники в якості хабара. Коли експрезидент IBU приїжджав до Росії, то всюди з'являвся з молодими дівчатами, яких називали перекладачами. Інформатори вважають, що ці жінки надавали інтимні послуги.

Це підтвердила колишній генеральний секретар IBU Ніколь Реш. "Те, як Андерс поводився з цими дівчатами, показувало, що відносини у них інтимні", - сказав Реш.

Сам Бессеберг зізнався поліції, що справді користувався послугами повій в Росії, і що вони, ймовірно, були послані до нього кимось із російських спортивних чиновників. Однак він запевняє, що з перекладачками ніяких інтимних зв'язків у нього не було.

Серед іншого, Бессеберг заявив, що під час етапу Кубка світу в Ханти-Мансійську мав інтимний контакт з російською дівчиною, з якою познайомився на одній з вечерь, побічно пов'язаних з організацією змагань. Дівчина сказала йому, що була танцівницею в нічному клубі і є фанаткою біатлону. Бессеберг повідомив, що не знає, чи випадково ця дівчина опинилася на тій вечері.

На етапі Кубка світу в Тюмені в 2018 році норвежець знову зустрівся з цією дівчиною і знову мав з нею сексуальний зв'язок. Бессеберг сказав, що у дівчини була акредитація на змагання, і що вона не розмовляла англійською, а у спілкуванні їм допомагали в Союзі біатлоністів Росії. Він переконує, що жінка не була повією, оскільки він не платив їй грошей.

Також Бессеберг визнав, що багато разів бував у РФ на полюванні на запрошення Союзу біатлоністів Росії. Він підтвердив, що всі витрати в цих поїздках брала на себе російська сторона.

Під час обшуку в будинку Бессеберга поліція знайшла 13 коштовних годинників. Чиновник визнав, що один годинник йому подарувало офіційна особа в Росії. Він прийняв подарунок, але пізніше, коли, нібито, дізнався, що цей годинник коштує 20 тис. євро, то хотів повернути подарунок, але дарувальник відмовився його приймати.

Не все так однозначно? Чи може Польща депортувати українських чоловіків

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:58

Поляки можуть повернути до України військовозобов'язаних чоловіків? З новою важливою заявою вийшов міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, який раніше висловлювався за повернення чоловіків на Батьківщину. Водночас Варшава подовжила тимчасовий з...

Винищувач супербактерій: Вчені заявили про створення антибіотика, який може здійснити прорив у медицині

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:47

Вчені відкрили новий клас антибіотиків з потужною активністю проти особливо стійких бактерій. Медикамент також продемонстрував ефективність лікування інфекції кровотоку у мишей, передають Патріоти України. Антибіотик розробили медики з Уппсальського ун...