"Пікантний" секрет: Експертка пояснила, чому Тутанхамона муміфікували з ерегованим пенісом

Експертка розповіла, чому Тутанхамона муміфікували з ерекцією. Про це пише LADbible, передають Патріоти України.

Хоча Тутанхамон жив і помер дуже давно, він є одним з фараонів Стародавнього Єгипту, про якого ми знаємо досить багато відтоді, як 102 роки тому була знайдена його гробниця.

Коли його гробницю знайшли, вона була відносно нерозграбована і містила муміфіковані рештки короля. Його золота похоронна маска залишається одним з найпотужніших символів Стародавнього Єгипту, але є ще одна особливість його похоронних ритуалів, яка менш відома серед шанувальників того історичного періоду.

За словами єгиптологині Саліми Ікрам, рідше обговорюваний факт про муміфіковані рештки Тутанхамона полягає в тому, що у нього була ерекція.

Вона пояснила, що коли його муміфіковане тіло досліджували, було виявлено, що "його член був ерегований" серед інших різних речей, пов'язаних з його рештками.

Його тіло було вкрите "чорним слизом", який виявився бітумом, а деякі порізи, зроблені на його тілі під час муміфікації, були не в традиційних місцях.

У розмові з National Geographic Ікран сказала: "Коли я дивилася на його муміфікацію, мені спало на думку, що, можливо, його муміфікували так, щоб він показував себе як відроджений бог Осіріс, тому що цар за життя – це бог Гор. Після смерті він перетворюється на бога Осіріса, бога мертвих, і Осіріс показаний, тому що він є відродженням, воскресінням і родючістю, з прямостоячим членом і темним кольором, тому що ця чорнота – те саме слово для Єгипту "кемет", означає "чорна земля", через чорну родючу землю, яку відклала повінь Нілу. І таким чином він показував себе як Осіріс".

Щодо того, як це пов'язано з тим, що царя поховали з ерегованим пенісом, Ікрам пояснила, що його батько Ехнатон "змінив релігію Єгипту". Під час правління батька традиційна єгипетська релігія та її різноманітні боги були відкинуті вбік, щоб зосередитися на Атені, який спочатку був аспектом єгипетського бога сонця Ра, поки Ехнатон не вирішив, що він насправді кращий за всіх інших. Старий фараон закрив храми і переслідував прихильників інших богів, але коли він помер, його наступник Тутанхамон вирішив повернути все, як було.

Відновлення слави богів мало велике значення для стародавніх єгиптян, і Ікрам вважає, що те, що Тутанхамон стояв у центрі уваги протягом усього потойбічного життя, могло бути пов'язано з цим, щоб

На Львівщині чоловік зі стріляниною переслідував своє викрадене авто, за кермом якого виявився.. його пʼяний дід

четвер, 3 жовтень 2024, 18:42

На Львівщині онук заявив про автовикрадення, поліцейські зупинили машину - нею керував нетверезий власник, передають Патріоти України. 2 жовтня близько 14:00 до поліції надійшло повідомлення від мешканця міста Шептицький про викрадення автомобіля Dacia...

Українці отримуватимуть повістки з QR-кодом: Ось для чого це потрібно

четвер, 3 жовтень 2024, 18:30

Найближчим часом в Україні з’являться повістки, що міститимуть QR-код. Наразі тестується функціональність цього нововведення, передають Патріоти України. Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко в комент...