Пілотний проєкт вже запущено у чотирьох навчальних центрах: Мобілізованих до ЗСУ хочуть готувати довше

Строки базової військової підготовки мобілізованих планують збільшити у півтора рази. Пілотний проєкт вже запущено у чотирьох навчальних центрах ЗСУ. Як пише УП, про це повідомив на брифінгу заступник начальника Головного управління доктрин і підготовки Генерального штабу ЗСУ Євген Межевікін, передають Патріоти України.

"Один із важливих кроків, які зроблені для нарощення підготовки та покращення якості навчання військовослужбовців у навчальних центрах є збільшення термінів базової загальновійськової підготовки. З цією метою розроблена та затверджена програма базової загальновійськової підготовки з терміном навчання 1,5 місяця", – заявив він.

Варто додати, що зараз строки такої підготовки складають 30 днів. За словами Межевікіна, пілотний проєкт зі збільшенням строків підготовки зараз реалізується у чотирьох ключових навчальних центрах ЗСУ. За новою програмою тренуються близько 500 військовослужбовців.

В межах оновленої програми базової підготовки новобранців навчають методів використання безпілотників та окопних засобів радіоелектронної боротьби і розвідки (РЕБ/РЕР). Також покращено тактико-вогневу підготовку, навчання методів розвідувально-диверсійної діяльності та навичкам виживання на фронті, особливо в умовах зими.

Як зазначив представник Генштабу, в грудні результати пілотного проєкту вивчать, і на цій підставі буде ухвалено рішення про доцільність поширення нової програми на інші навчальні центри.

Карел не встиг відсвяткувати 23-річчя: Україна нагородила посмертно орденом "За мужність" чеського добровольця

неділя, 20 жовтень 2024, 15:15

Посол України в Чехії Василь Зварич вручив орден "За мужність" ІІІ ступеня батькам чеського героя, який загинув за Україну. Про це повідомляє пресслужба МЗС України, передають Патріоти України. У Празькому Граді відбулась церемонія вручення ордена "За ...

Більш скрепна "практика", ніж квадробери: Серед росіян набирає популярності "гроботерапія"

неділя, 20 жовтень 2024, 14:30

У Росії з'явився новий тренд – «гроботерапія». Таку психологічну практику проводять для тих, хто втратив смак до життя. Про це повідомляють росЗМІ, передають Патріоти України. Видання пише, що жива людина лягає у труну, а потім з нею прощаються родичі....