Пінгвіни-монстри: Вчені показали, хто населяв 40 млн років тому територію США

Хоча плотоптеріди виглядали дуже схожими на гігантських пінгвінів, глибокий аналіз показав, що вони насправді більш тісно пов'язані з сучасними олушами і бакланами.

Величезні "пінгвіни-монстри", які, жили в Новій Зеландії 62 мільйони років тому, мали двійників, які бродили по території США. Про це йдеться в новому дослідженні новозеландських вчених, які також знайшли докази існування гігантських істот, схожих на пінгвінів, в Японії і Канаді. Про це повідомляє The Sun, передають Патріоти України.

Вчені порівняли скам'янілі кістки з Нової Зеландії і останки, знайдені ними у більш молодих птахів Північної півкулі, які з наукової точки зору називають плотоптерідами. Пол Скофілд, куратор Кентерберійського музею в Новій Зеландії, заявив, що ці птахи еволюціонували в різних півкулях Землі.

"Плотоптеріди виглядали як пінгвіни, вони плавали як пінгвіни, вони, ймовірно, їли як пінгвіни, але вони не були пінгвінами", - наголосив Скофілд.

Останки найраніших відомих пінгвінів, деякі з яких були колосального зросту - у 5 футів, були знайдені в Вайпарі (Північний Кентербері) на території сучасної Новій Зеландії. Вчені вважають, що ці стародавні пінгвіни проживали в тропічних морях, які колись оточували це місце, від 37 до 34 мільйонів років тому.

Той факт, що стародавні птахи були такими схожими, незважаючи на відстань і мільйони років, дійсно привернув увагу вчених до цього дослідження. Вони дійшли висновку, що у обох типів птахів були довгі дзьоби з прорізами ніздрів, а також схожі крила, груди і плечові кістки.

"Що примітно в усьому цьому, так це те, що плотоптеріди і стародавні пінгвіни розвивали ці загальні риси незалежно. Це приклад того, що ми називаємо конвергентною еволюцією, коли у віддалено пов'язаних організмів розвиваються подібні морфологічні ознаки в подібних умовах навколишнього середовища", - заявила Ванесса Де П'єтро, ще один охоронець Кентерберійського музею.

Хоча плотоптеріди виглядали дуже схожими на гігантських пінгвінів, глибокий аналіз показав, що вони насправді більш тісно пов'язані з сучасними олушами і бакланами. Це дослідження було опубліковано в журналі зоологічної систематики та еволюційних досліджень. Скам'янілості гігантських пінгвінів Нової Зеландії в даний час виставлені в Кентерберійському музеї.

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...