"Піщаний диявол": під Одесою зняли на відео потужний вихор

Існує такий вихор відносно недовго - до 2 хвилин.

Біля Національного природного парку "Тузловські лимани" в Одеській області велоактивісти помітили та зняли на відео пиловий вихор. Це природне явище в англомовних країнах також називають "пиловий диявол"(dust devil. - ред.). Відео опублікували у Telegram-каналі "Думская", передають Патріоти України.

Про пилові вихори відомо, що вони виникають у сонячну спекотну погоду - коли земля добре прогрівається. Природне явище зазвичай має висоту 10-20 м та діаметр 1,5-2 м. Існує такий вихор відносно недовго - до 2 хвилин.

Вихор закручує повітря та піднімає з землі пил, дрібні камінці, сухі залишки рослин тощо. Всередині вихора повітря рухається зі швидкістю 8-10 м/с, а то й більше.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...