Мобілізувались чоловіки аж до 70 років: На Дніпропетровщині люди створили загони самооборони, бо потерпають від звірств грабіжників

У невеликому селі на Дніпропетровщині люди вирішили самі себе захищати, бо півроку потерпають від зухвалих нападів. Грабіжники вдираються до помешкань і катують жителів, вимагаючи гроші. Таких випадків уже було щонайменше шість, йдеться у сюжеті ТСН, зазначають Патріоти України.

Місцевий мешканець 65-річний Іван Білий з жахом згадує, як став заручником. Увечері вийшов з хати подивитися, чого розгавкався собака і одразу опинився на землі, бо його поклали двоє чоловіків. Нападники прив'язали його до стільця, на голову натягли мішок і почали катувати на очах у зв'язаної дружини та десятирічної онучки.

Чоловіка били та різали, а він уже й не вірив, що виживе. А здобич - це усього лише 7 тисяч грн.

Жертва останнього нападу Михайло Сектименко. Два тижні тому надвечір отримав кулю з травматичного пістолета в обличчя, а вже з вогнепальної зброї йому поцілили в ногу та живіт. Грабіжники побили ще й його 83-річну матір та брата, щоб поживитися двома тисячами гривень.

Таких нападів за півроку сталося шонайменше шість. Нажахані селяни зверталися до міністра і генпрокурора, бо місцева поліція на слід злочинців так і нейвишла. "Люди були дуже налякані. Досі вони бояться виходити на двір. Усі обурені тим, що нічого не робиться, що вони перебувають в небезпеці", - каже мешканка села Вікторія Льовкіна.

У невеликому селі на Дніпропетровщині люди вирішили самі себе захищати. Бо пів року потерпають від зухвалих нападів. Грабіжники вдираються до помешкань і катують жителів, вимагаючи гроші. Таких випадків уже було щонайменше шість. А поліція нічим зарадити не змогла.

Саме тому на зборах села вирішили створити загони самооборони. До її лав зголосилися стати зо три десятки добровольців - це здебільшого фермери від 30 до 70 років. Вони цілодобово патрулюють вулиці, приглядаються, чи немає підозрілих. "Усіх жителів села ми знаємо. Якщо з'явиться чужий, ми можемо з ним поговорити. Жодних засобів чи зброї ми не маємо", - каже член загону самооборони Вадим Бобенко.

Після понад як піврічного розлідування копам вдалося взяти трьох злочинців. У Кам'янському їх затримували спецпризначенці КОРДу. "Було вилучено три пістолети, три гранати РГД-5 та запали до них та патрони до зброї. Усе вилучене направлено на експертизу", - каже речниця Нацполіції Дніпропетровщини Ольга Кузнецова.

Слідчі уже мають докази, що затримані скоїли щонайменше три напади на території області. Їх перевіряють на причетність до інших розбоїв, зокрема й у Сорочиному. Своєю чергою, у селі загін самооборони не розпустять аж доки не упевняться, що грабіжники, які катували їхніх односельців, за гратами.

"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...