Пішов із життя нескореним: 70 років тому відбувся останній бій Романа Шухевича

Отримавши важке поранення, генерал Чупринка випустив кулю собі в скроню, аби не потрапити живим в руки ворога.

70 років тому, 5 березня 1950, головний командир УПА Роман Шухевич прийняв свій останній бій за волю України. Генерал-хорунжий разом з своїми вояками свідомо залишався на окупованій території, щоб продовжувати боротьбу за вільну Україну. І боротьба Романа Шухевича демонструє: Нація та Батьківщина стояли для нього незрівнянно вище за власне життя, нагадують Патріоти України.

Московські окупанти роками шукали командира українського підпілля і врешті-решт вийшли на його слід.
Холодного весняного ранку 1950 року сотні сталінських псів оточили будинок генерала в Білогорщі. Розпочався обшук.

Роман Шухевич не збирався чекати, поки окупанти виявлять його. Він безстрашно спробував прорватись з ворожого кільця зі зброєю в руках. Розпочався бій. Під час нерівного протистояння Роман Шухевич встиг ліквідувати начальника відділення Управління 2-Н МГБ. А отримавши важке поранення, генерал Чупринка випустив кулю собі в скроню, аби не потрапити живим в руки ворога. Роман Шухевич пішов з життя нескореним та непереможеним, як і належить справжньому Герою.

Так відійшов у вічність один з найвеличніших українців усіх часів, надзвичайно талановита й багатогранна особистість: музикант, спортсмен, підприємець, революціонер, воїн. Побратими Романа Шухевича ще більше десятиліття продовжували збройну боротьбу проти окупантів.

Ясними чинами та звершеннями генерал Чупринка назавжди вписав золотими літерами своє ім’я в нашу історію. Мужність, відвага та самопосвята Романа Шухевича сьогодні надихають на подвиги нові покоління українців. Його справа живе, а боротьба триває!

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...