Пішов на службу добровільно: У Краматорську прикордонники затримали найманця "ДНР" (фото)

Правоохоронцям затриманий розповів, що з червня 2014 року на блокпостах у Краматорську перевіряв документи громадян та оглядав їхні транспортні засоби.

Затриманому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Фото: dpsu.gov.ua.

У Краматорську прикордонники затримали бойовика так званої «ДНР». Як йдеться в повідомленні на сайті Міністерства внутрішніх справ, правоохоронцям 36-річний громадянин України розповів, що у червні 2014 року вирішив добровільно піти на службу до бойовиків, передають Патріоти України.

За його словами, на блокпостах в Краматорську він виконував завдання щодо перевірки документів громадян та огляду транспортних засобів. Правоохоронцями проводяться подальші слідчі дії. Зазначається, що до ЄРДР внесено дані про виявлення ознак злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 Ккримінального кодексу України (створення не передбачених законами України збройних формувань або участь у їх діяльності). Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...