Пішов служити до росіян, бо "Україна не дала гуманітарки": На Харківщині винесли вирок "міліціонеру" окупантів

В Україні до 13 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна засудили 30-річного батька трьох дітей, який під час окупації міста Балаклія Харківської області працював "міліціонером" та допомагав окупантам викрадати та знущатись із проукраїнських місцевих жителів. Про це йдеться у вироку Комінтернівського районного суду м. Харкова, передають Патріоти України.

У чому звинуватили чоловіка

За даними суду, житель міста Балаклія Харківської області влітку 2022 року добровільно погодився працювати на Росію та влаштувався у каральний орган "народна міліція".

"Продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу, у невстановлений час, але не пізніше проміжку часу з 05.07.2022 року по 17.08.2022, чоловік, реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на допомогу державі-агресору та її незаконним правоохоронним органам з метою завдання шкоди Україні, почав виконувати обов`язки бійця спеціального відділення швидкого реагування управління внутрішніх справ тимчасової цивільної адміністрації Харківської області та з охорони громадського порядку та охорони адміністративних будівель, розташованих на території м. Балаклія, Ізюмського району, Харківська область. Вказані обов`язки здійснював протягом п`ятиденного робочого тижня", - йдеться у матеріалах справи.

Що сказав підозрюваний у державній зраді

На суді чоловік провину не визнав. Він заявив, що у лютому окупанти захопило місто Балаклія. Він не виїхав звідти через велику родину - дружину, трьох дітей та тестя і тещу. Він зазначив, що волонтери за евакуацію нібито вимагали 5 тис. грн за кожну людину.

Коли у нього закінчились продукти, він пішов отримувати гуманітарну допомогу від Росії. На суді чоловік додав, що мовляв у "нього не було альтернативи, бо Україна не давала їм гуманітарки".

Підозрюваний заявив, що дійсно працював "охоронцем" в окупантів, проте заперечив, що був "міліціонером". На зауваження суду про те, що той писав "заяву про звільнення з органів внутрішніх справ РФ", чоловік заявив, що "він не грамотний".

Свідчення місцевих жителів

Жителька Балаклії розповіла, що під час окупації міста росіяни викрали її онука. У відділі так званої "міліції" вона бачила підозрюваного, який їй повідомив, що про затримання хлопця. Коли Балаклію звільнили - підозрюваний приніс паспорт її онука. Жінка вважає, що саме підозрюваний здав її родича окупантам, оскільки хлопець телефонував на українські номери, що обвинуваченому не подобалось.

Ще один чоловік розповів, що 36 днів просидів у в'язниці, оскільки його знайомий носив російський триколор, на що той зробив йому зауваження. Чоловіка забрала "народна міліція" після скарги "любителя Росії" саме обвинуваченому. Свідок додав, що підсудний ймовірно був "дільничним".

Ще одна жінка додала, що підозрюваний був на службі в окупантів. Вона зазначила - вважає, що саме він здав окупаційній владі двох хлопців, яких забирали російські військові на її очах, надівши пакети на голову.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...