Пішов з життя Народний артист України, актор театру та кіно Олександр Гетманський

В останні роки актор хворів і не виходив на сцену

 Олександр Гетманський

У ніч проти суботи, 1 квітня, після тривалої хвороби пішов у вічність народний артист України Олександр Миколайович Гетманський. Про це повідомляє Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки.

«Олександра Миколайовича буде поховано в селищі Високий Харківського району Харківської області. Відспівування відбудеться у Свято-Ільїнському храмі селища Високий у понеділок з 12 до 14 години», – сказано в дописі.

Відомо, що в останні роки актор хворів і не виходив на сцену.

У кіно почав зніматися з 1994 року, дебютувавши в ролі Нутто, коханця Меї, у фільмі «Кілька любовних історій».

У 2000-х активно грав у телесеріалах. Мав головні ролі у проектах «Вишивальниця в сутінках» (Драган), «Хто кому хто» (Іван Миколайович), «Запитайте у осені» (Сергій), «Було у батька два сини» (Микола Петрович Бойцов). Також помітними стали роботи у стрічках «Дивне Різдво» (Георгій Самойлов), «Горобини грона червоні» (Ліпатов), «Синдром дракона» (Микола Миколайович), «Особисте життя слідчого Савельєва» (Матвій Ігорович), «Провідниця» (Бабурін), «Папарацци» Юрій Петрович Соболєв), «Чужі рідні» (Сергій Петрович Боровиков), «Я теж його люблю» (Антон Петрович), «З мене вистачить» (Тихонов).

Олександр Гетманський народився у Харкові 22 січня 1960 року. У 1976 році закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва імені Івана Карпенка-Карого (курс Миколи Рушковського). У 1980 році закінчив акторський факультет (курс Олександра Сердюка) Харківського інституту мистецтв.

У 1980-1995 роках працював актором Київського театру юного глядача. У 1995 році Олександр Гетманський перейшов до Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра. З 2004 року він актор Київського національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки.

Основні спектаклі у Національному академічному театрі російської драми імені Лесі Українки: «Весь Шекспір – за один вечір», «Дон Кіхот. 1938 р.», «Ледь мерехтить примарна сцена», «Занадто одружений таксист», «Дядечків сон», «Удаваний хворий», «Вишневий сад» — Гаєв Леонід Андрійович, «Прибуткове місце» — Яким Якимович Юсов (за однойменною п'єсою Островського).

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...