Після фронту самотужки звів каплицю: Пішов з життя уславлений ветеран-офіцер АТО "Ураган"

На Волині помер уславлений ветеран АТО Михайла Харків (псевдо "Ураган") внаслідок тяжкої хвороби. Серце колишнього військового зупинилося 10 грудня, а церемонія прощання і похорон призначені на сьогодні - в його рідному селі Скригове Горохівського району, повідомляють Патріоти України з посиланням на місцеве видання "Волинь".

Михайло Васильович у цивільному житті майже 30 років працював учителем музики в школі. Відправився на фронт захищати Україну від окупантів в лютому 2015-го, вже будучи в солідному віці.

"Негоже було мені, офіцеру, лежати на дивані в той час, як гинуть українські діти", - так пояснив він своє рішення.

На Донбасі брав участь у боях у Новомихайлівці, обороняв Станицю Луганську, Малинове, Тепле.

Бойові побратими спочатку дали Харківу псевдонім "Баян" через його "музичне минуле", але вже після першої битви "перехрестили" і стали називати "Ураган" за те, що став для ворога як стихійне лихо.

Дружина бійця Євгенія, вчителька християнської етики та волонтерка, за ті 15 місяців, поки він був на передовій, вишила 15 ікон та створила пам'ятний календар про односельців - учасників бойових дій.

Коли "Ураган" повернувся додому з фронту в 2016-му, власними силами звів каплицю. Цю невелику святиню і прикрасили вишитими іконами.

У 2018 році подружжя стало авторами ідеї створення фільму "Я вірю, що закінчиться війна", який зняли журналісти "Газети Волинь".

Також він став переможцем акції "Герої нашого часу" від цього ж видання.

Ветеран АТО "Ураган" на Волині визнаний "Героєм нашого часу" (фото: volyn.com.ua)


Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.