Після років у російській колонії: Військовий ЗСУ повернувся до України

Олександра Шумкова звільнили з колонії 23 грудня, потім він перебував у «центрі тимчасового утримання іноземних громадян» в Тверській області.

Український політв'язень і військовослужбовець ЗСУ Олександр Шумков повернувся до України після понад трьох років у колонії в Тверській області. Про це написала український омбудсмен Людмила Денісова, передають Патріоти України.

Денісова уточнила, що Шумкова звільнили з колонії 23 грудня, потім він перебував у «центрі тимчасового утримання іноземних громадян» в Тверській області. Увечері 24 грудня українець перетнув українсько-російський кордон через пункт пропуску Бачівськ. Його зустріли рідні, представники Офісу омбудсмена і територіальних органів військового управління ЗСУ.

«Сьогодні ж Олександр відправиться до Херсона до військової частини, де до затримання проходив службу», — написала омбудсмен.


Таємниці 1000-метрової непроглядної безодні: Науковці вперше зафільмували, як гігантський кальмар атакує свою жертву (відео)

субота, 18 травень 2024, 8:15

Дослідникам вдалося записати на відео, як тихоокеанський кальмар своїми величезними "фарами" сліпить жертву, перш ніж напасти на неї. . Як нагадує BBC, океан покриває понад 70% поверхні нашої планети, а найглибші частини є домівкою для найбільших,...

Кабмін ухвалив важливе рішення по виплаті у випадку гибелі військовослужбовця

субота, 18 травень 2024, 7:47

Війна - дуже жорстока річ, і український військовий, який йде у бій, усвідомлює, що робить це для того, щоб знищити ворога, вважає міністр юстиції Денис Малюська. Також існує ймовірність того, що й сам воїн може не повернутися живим. Але моральний ста...