Після скандалу з болгарською суперницею: Анжеліка Терлюга без бою здобула дебютну медаль ЧС з карате

Українська каратистка Анжеліка Терлюга здобула бронзову медаль чемпіонату світу-2023, який триває в угорському Будапешті, інформують Патріоти України.

У суботу, 28 жовтня, українка повинна була позмагатися за "бронзу" проти іранки Фатем Саадаті, проте остання не вийшла на бій через травму. Відтак 31-річна уродженка Одеси автоматично отримала бронзову нагороду. Для Анжеліки це перша в кар'єрі медаль на рівні чемпіонатів світу.

Варто зазначити, що у півфіналі ЧС-2023 Терлюга зі скандалом програла олімпійській чемпіонці Токіо-2020 з Болгарії Івет Горановій – українка виграла бій з рахунком 14:11, але після протесту суперниці Анжеліку позбавили місця у фіналі.

Організатори задовільнили апеляцію Горанової через те, що під час її поєдинку з Терлюгою на табло не йшов відлік часу. Каратисток змусили повернутися на татамі та переграти їхню сутичку, причому не заново, а з позначки 1:17 хвилини за рахунку 5:4 на користь болгарки. У повторній сутичці українка програла – 4:6.

Зазначимо, що Терлюга є срібною призеркою Олімпіади-2020. У фіналі Олімпійських ігор у Токіо вона поступилася тій же Горановій.

"Бронза" Терлюги – третя медаль української збірної на ЧС-2023 з карате. Крім Анжеліки, бронзовими призерами чемпіонату світу також стали Андрій Заплітний та Валерій Чоботар, який у "бронзовій" сутичці переміг "нейтрального" росіянина Едуарда Гаспаряна.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...