​Після скарги учнів зі столичних шкіл позвільняли вчителів, котрі відмовлялись викладати державною мовою (відео)

Учні двох столичних шкіл поскаржилися, що викладачі проводять уроки російською мовою. Після перевірки вчителям видали догани, а згодом їх звільнили, повідомляє пресслужба Уповноваженого із захисту державної мови, зазначають Патріоти України.

Як зазначається у повідомленні, на підставі відео, які оприлюднили учні у соцмережах, у грудні 2021 року Уповноважений із захисту державної мови ухвалив рішення щодо перевірки двох згаданих шкіл. Йдеться про ліцей №303 та спеціалізовану школу №152 з поглибленим вивченням англійської мови.

Фахівці виявили у навчальних закладах порушення закону про забезпечення функціонування української мови як державної.

Вчителька німецької мови ліцею №303 відмовилася говорити на уроці українською мовою після зауваження учня. Також вчитель історії спеціалізованої школи №152 проводив урок російською мовою.

«За цими фактами, які з моєї ініціативи розглянули на черговому засіданні профільної комісії Київської міської ради з питань освіти і науки, сім’ї, молоді та спорту, Департамент освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та управління освіти районних в місті Києві державних адміністрацій повинні вжити додаткових заходів реагування щодо посилення відповідальності педпрацівників закладів освіти всіх форм власності за порушення мовного законодавства. Мова освітнього процесу – державна!», – підкреслив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...