Після спалаху в Жешуві: "Хворобу легіонерів" виявили вже у Варшаві

Після спалаху легіонельозу на південному сході Польщі в одному з дитсадків Варшави тести санітарної інспекції дали позитивний результат на бактерію легіонели. Про це інформує Polsat News з посиланням на повідомлення самого закладу, передають Патріоти України.

Попри виявлення бактерії легіонели дитсадок у Варшаві залишається відкритим, але тісно співпрацює з санепідемстанцією та виконує її вказівки.

Санітарна інспекція рекомендувала закрити душові на сім днів, протягом яких їх потрібно знезаразити та піддати хімічній дезінфекції. Крім того, буде проведено нагрівання води до температури 70 градусів, за якої бактерія легіонели гине. Як повідомили в закладі, діти в безпеці, й на них чекають у четвер та в наступні дні.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...