Після справжньої весни ще повернуться морози: Кліматологиня розповіла, коли в Україні чекати похолодання

Попри те, що реальна весна цього року прийшла в Україну раніше за календарну, у перші дні березня погода все ще буде морозною. Стовпчики термометрів опускатимуться нижче за нуль уночі, при цьому ближче до вихідних ставатиме все більш тепло. Проте з понеділка, 6 березня, відчутні морози ще повернуться в частину регіонів. Про це Апострофу" розповіла кліматологиня Віра Балабух, передають Патріоти України.

Так, найближчими днями, 2 і 3 березня, найпрохолодніше вночі буде на заході, півночі і сході країни – там температура повітря буде від 4 до 6 градусів нижче за нуль. На півдні та в центрі України буде трохи тепліше – стовпчики термометрів покажуть вночі від 2 градусів морозу до 1 градуса тепла за Цельсієм.

Удень завтра та післязавтра буде куди тепліше: у західних, східних та північних областях повітря прогріється від 3 до 5 градусів тепла, а на півдні та в центрі України буде від +5 до +8 градусів за Цельсієм.

На сході країни можливі короткочасні дощі, а в решті регіонів ці два робочі дні пройдуть без значних опадів. Ближче до вихідних погода в Україні, каже Балабух, стане ще більш весняною, тепліше буде навіть уночі. У суботу та неділю, 4 та 5 березня, невеликі "мінуси" – 1-2 градуси – очікуються в темний час доби на сході, півночі і заході України. А центрі і на півдні синоптики прогнозують уночі від нуля до 2 градусів тепла.

У день на цих вихідних буде справжня весна: у східних та північних областях буде близько 5 градусів із позначкою "плюс", а на півдні, заході та в центрі – від +5 до +9 градусів. Опадів синоптики не прогнозують. Одразу після цього, 6 березня, на заході та півночі знову очкується похолодання – туди повернуться нічні морози до 5-7 градусів за Цельсієм. Кліматологиня зазначає, що така температурна нестабільність спостерігатиметься протягом усього першого місяця весни.

"Люди вірили...": Як за старих часів в Україні святкували Великдень

неділя, 5 травень 2024, 11:45

Етнографиня, наукова співробітниця відділу виставкової роботи Національного музею народної архітектури та побуту України (у Пирогові) Лариса Полуянова в ексклюзивному інтерв'ю "Фактам" розповіла про великодні традиції в нашій країні, передають Патріоти...

"Визволитель" не стерпів відмови: У Севастополі окупант ударив дівчину ногою в обличчя за відмову танцювати лезгинку (відео)

неділя, 5 травень 2024, 10:43

Російські окупанти продовжують тероризувати мирне населення окупованих територій України. У Севастополі (Крим) військовий із угруповання "Шторм Z" ЗС РФ напав на дівчат. Постраждала записала інцидент на відео, передають Патріоти України. Інцидент трапи...