Після заборони абортів: У Польщі для жінок створять спеціальні кімнати, де вони можуть поплакати

Такі заклади пропонують назвати "кімнатами для сліз".

Представники консервативної католицької партії Солідарна Польща запропонували створити спеціальні місця, де вагітні жінки, які змушені народжувати дитину з патологією після введеного в країні закону про заборону абортів, зможуть поплакати. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Notes from Poland.

Такі заклади пропонують назвати "кімнатами для сліз", де жінки зможуть виплакатися, отримати необхідну допомогу та рекомендації, що робити далі. Зазначається, що відповідна ініціатива стала черговою відповіддю на протести проти введення заборони на аборти.

Ідея створення "кімнатами для сліз" спричинила бурхливу критику. Журналіст Міхал Коланко заявив, що ця ідея нагадала йому серіал "Розповідь служниці". Також кореспондент видання Newsweek Polska Джоанна Мізіолек зазначила, що хотіла, аби Польща зробила все можливе, щоб жінкам не доводилося плакати.

Що відомо про заборону абортів у Польщі

Ще у жовтні 2020 року Конституційний Суд ухвалив рішення, яке передбачає заборону абортів у країні через проблеми розвитку плода. Жінкам залишили лише право переривати вагітність на підставах зґвалтування, інцесту або ризику здоров'я для матері.

Таке рішення спричинило обурення в суспільстві. Люди почали виходити на мітинги, вимагаючи від влади скасувати заборону й дозволити жінкам самостійно вирішувати, що робити у випадку вагітності. До позиції суспільства приєдналися опозиційні політики.

У ЄС назвали таку постанову "сумною для жіночих прав". Водночас влада вирішила не скасовувати це рішення і вже 27 січня 2021 року постанова набула чинності.

Відомий спортсмен, а нині боєць спецпідрозділу СБУ Стаховський назвав головну перевагу росіян і що цьому протиставити

субота, 4 травень 2024, 4:15

Легенда тенісу в Україні Сергій Стаховський служить у лавах СБУ з 2023 року. Бувши на різних ділянках фронту та аналізуючи ситуацію, він сказав, у чому Росія переважає Україну. Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. З...

Депортації бути? У Чехії зробили заяву щодо українців призовного віку, які ухиляються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 3:25

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що його країна не підтримує позицію тих українських чоловіків, які намагаються уникнути мобілізації виїздом за кордон. Водночас визнав, що механізми держави обмеженні в питанні депортації таких люде...