"П’ють, влаштовують вечірки": Що відомо про хлопців, яких звинувачують у зґвалтуванні дівчинки на Закарпатті

Справа про зґвалтування 14-річної дівчинки трьома підлітками на Закарпатті набула великого розголосу після того, як суд вирішив покарати кривдників умовним позбавленням волі з відтермінуванням вироку на 2 роки. При цьому від скоєння злочину до винесення вироку минуло півтора роки – наруга над дівчинкою сталася ще у серпні 2021 року. Журналісти дізналися, що попри надану для суду хорошу характеристику у школі, троє обвинувачених підлітків мають не надто хорошу репутацію у рідному селі.

Як розповів місцевий священник, підлітки пили, вживали нецензурну лексику і влаштовували вечірки. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

"По відношенню до навколишніх хлопці були неврівноважені. Пили, курили, матюкались. До вечора були в них гулянки, була гучна музика", – розповів настоятель сільського храму.

У школі, де підсудним надали позитивну характеристику, коментарів уникають. При цьому не хочуть спілкуватися з журналістами й односельці, на очах яких і розгорталася ця історія.

Цікавою деталлю є ще й те, що матір двох підсудних хлопців працює у місцевій сільській раді. Зважаючи на те, що представники сільради, серед інших, також свідчили у суді, нині юристи вивчають, чи не могло це вплинути на вирок.

Батько дівчинки хоче максимального покарання її кривдникам

Дівчинці за минулі півтора року довелося багато чого пережити, розповідає її батько. Він наголошує, що вирок, про який оголосила суддя – занадто м’який за такий злочин.

"(Покарання – ред.) по максимуму. Я на цьому наполягав із самого початку, коли йшли слідчі дії і до останнього – мої слова записані у вироку. Максимальне покарання. Вийшло так, що вона (суддя – ред.) їх виправдала. Два роки покарання умовно – це не термін за насильницькі дії групою осіб до неповнолітньої особи", – сказав батько дитини.

Підлітки після виходу з СІЗО ходили за дівчинкою і матюкалися

Постраждала дівчинка каже, що вона довго боялася розповідати про той жахливий день, тому що кривдники залякали її. При цьому вони не залишали її у спокої навіть тоді, коли справа дійшла до суду – вони вільно ходили селом і поливали її нецензурною лексикою.

"Вони три місяці сиділи в СІЗО. Потім прийшли і були спочатку з браслетами, а потім, коли почалася війна, браслети зняли і собі так взяли – вони ходили всюди по вулиці і до магазину ходили. Я йшла вулицею і вони почали за мною усіляко кричати, матюками", – розповіла постраждала.

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...

Закликав до захоплення України: СБУ оголосила підозру відомому пропутінському музиканту

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:52

Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівському музиканту, який агітував за Путіна на окупованому Донбасі. Йдеться про музиканта Олексія "Джанго" Піддубного, який публічно виправдовує російську збройну агресію проти України. Йому загрожу...