Півник - символ перемоги: Художниця з Харкова розповіла, як подарувала Джонсону та Зеленському впізнавану кераміку

Під час прогулянки Києвом до президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона підійшла перехожа та подарувала їм керамічних півників, передають Патріоти України.

Такий самий півник авторства Прокопа Бідасюка стояв на кухонній шафці, що вціліла у зруйнованій російськими військами багатоповерхівці в селищі Бородянка Київської області. Фото цієї шафки з півником набуло популярності в Інтернеті і стало символом стійкості українського народу.

Пізніше про зустріч з політиками розповіла сама мисткиня - художниця з Харкова Валерія Полянськова у Facebook. "Півник один із головних символів перемоги, стало зрозуміло з перших фото", - зауважила вона. А далі, мовляв, була серія дивних збігів.

Вона з друзями побачила Зеленського та Джонсона і поїхали додому, але майже перед будинком жінка зрозуміла, що не подарувала політикам півників. Зеленського та Джонсона вдалося знайти на Алеї Героїв Небесної Сотні.

Художниці навіть вдалося переконати співробітників охорони підійти до представників влади та вручити подарунки. Вона щиро здивована, що історія набула такого резонансу.

"Глиняні півні, копія тих, що були на відомому фото зі зруйнованої Бородянки. Вони стали символом стійкості українського народу. Віримо, що це гарний знак", – написав потім президент Зеленський у своєму Instagram.

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...

"Є ще порох в порохівницях": Залужний у Великій Британії показав майстерклас зі снайпінгу (фото)

субота, 4 травень 2024, 23:30

Український генерал, ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який проходить стажування в МЗС після призначення на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, також тренується у ...