"Плакала, але вирішила боротися": 19-річна захисниця втратила ногу в бою проти окупантів

19-річна захисниця України на ім'я Руслана втратила ногу на війні проти Росії, але не здалася. 24 лютого, коли почалося повномасштабне вторгнення, їй було всього 18 років. Майже відразу вона пішла добровольцем до лав ЗСУ. Бо не могла стояти осторонь, бо мала щось зробити, розповіли військові фотографи Костянтин і Влада Ліберови, передають Патріоти України.

"Руся отримала посаду оператора-зв'язківця. Це, по суті, вуха наших Збройних сил. Її робота полягає в тому, щоб приймати інформацію про виходи і приходи снарядів, переміщення техніки, піхоти, будь - яких підозрілих звуках або вибухах - і передавати командуванню. Її робочий графік був практично цілодобовим, працювати треба і вдень, і вночі", - йдеться в повідомленні.

10 лютого під час виконання бойового завдання її машина потрапила під мінометний обстріл. Саме так дівчина втратила ногу, але, за словами лікарів, ще 10 секунд і могла б втратити життя.
"За словами рідних, перші два дні в лікарні Руся плакала, плакала без зупинки. А потім вирішила боротися. Сьогодні вона хоче стати прикладом для всіх, хто втратив кінцівки на цій війні. Показати, що в її стані можливе активне повноцінне життя. Попереду дуже багато роботи, надважка реабілітація, протезування. Але у нас немає сумнівів, що ця дівчина не зійде з наміченого шляху. І вона зможе стати символом незламності", - розповіли фотографи.

Знайшов поблизу одного з селищ області: Військовий ТрО передав херсонському музею старовинний артефакт (фото)

субота, 4 травень 2024, 19:00

Український військовий Сил територіальної оборони знайшов у одному з селищ Херсонщини старовинний гарман: він передав артефакт музею. Про це повідомив Херсонський обласний краєзнавчий музей, передають Патріоти України. Як розповіли у музеї, солдат ТрО ...

Церемонію присвятили всім тваринам, які гинуть, рятуючи людей: В Одесі попрощалися з собакою, якого вбила російська ракета (фото)

субота, 4 травень 2024, 18:40

В Одесі урочисто поховали собаку з кличкою Кєтті, яка загинула внаслідок російського обстрілу міста 29 квітня. Фото з прощання опублікувало 2 травня у Facebook Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) в Одеській області, перед...