План був "геніальний", але: На Миколаївщині викрили молодиків, які за $15 тис обіцяли ухилянтам інвалідність

На Миколаївщині викрили схему для зняття чоловіків з військового обліку. Так, двоє молодиків за 15 тисяч доларів обіцяли "впливати" на посадовців медзакладу для оформлення інвалідності, передають Патріоти України.

"Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що двоє миколаївців - 20 та 22 років, спланувавши схему незаконного заробітку, змовились спільно надавати послуги чоловікам призовного віку незаконно ухилятися від проходження військової служби.

Один із ділків повинен був підшукувати клієнтів, а інший нібито мав можливість впливати на посадових осіб обласного центру медико-соціальної експертизи.

В результаті спільної роботи зловмисників клієнти, сплативши 15 тисяч доларів, отримували обіцянку набути статусу людини з інвалідністю, що, в свою чергу, дозволяє військовозобов’язаним чоловікам перетнути державний кордон".

Деталі: Після отримання останньої частини коштів у сумі 3000 доларів правоохоронці затримали зловмисників.

Затриманим повідомили про підозру за ч.3 ст. 369-2 ККУ "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди".

Підозрюваним загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту. Триває досудове розслідування.

"Дуже радий приєднатися": Екстренер "Шахтаря" очолив титулований французький клуб

неділя, 30 червень 2024, 20:50

Італійський фахівець Роберто Де Дзербі офіційно очолив французький "Марсель". Контракт з 45-річним тренером розрахований на 3 роки, передають Патріоти України. Останнім місцем роботи Де Дзербі був «Брайтон». Раніше повідомлялося, що англійський клуб от...

Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: Синоптикиня розповіла, чого чекати

неділя, 30 червень 2024, 20:30

Липень в Україні почнеться із сильної спеки. У понеділок, 1 липня, подекуди температура повітря сягне +37 градусів, передають Патріоти України. Такий прогноз погоди оприлюднила українська синоптикиня Наталка Діденко у своєму Telegram-каналі. "Першого л...