"План готували не місяць": Розкрито подробиці успішного прориву ЗСУ на Донбасі

Прес-офіцер 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені Короля Данила Назар Ільницький розповів, як захисникам вдалося закріпитися на нових позиціях у Мар'їнці під Донецьком. За його словами, план цієї успішної операції давно готувався за участі вищого командування. Деталями прориву він поділився в ефірі "Армія FM", повідомляють Патріоти України.

"Розвідники бригади зайшли в так звану "сіру зону" для того, щоб поліпшити своє тактичне положення – відсунути свою глибину від місцевого населення. Цей план розроблявся, ясно, що не місяць, командуванням бригади і вищим командуванням. Спланували, розробили все до деталей і виконали", – розповідає прес-офіцер бригади.

За словами Ільницького, тепер цивільне населення знаходиться в більш безпечних умовах, оскільки знаходиться набагато далі від лінії зіткнення. Що стосується українських захисників, то вони також поліпшили своє становище. Адже з нових позицій краще спостерігати за ворогом і контролювати його дії. "А ще кожна, навіть маленька перемога мотивує бійців, мотивує їхній дух. Вони розуміють, що не стоять на місці, а потроху повертають наші землі. Насправді, це дуже мотивує", – розповів офіцер ЗСУ.

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...