План провалився: Депутата-прихильника Росії затримали на кордоні під час спроби втечі

Прикордонники Чопського загону затримали громадянина України, який намагався у незаконний спосіб перетнути українсько-словацький кордон. Затриманий депутат підозрюється у виправдовуванні збройної російської агресії. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон, передають Патріоти України.

Депутата під час патрулювання виявив прикордонний наряд відділу "Великий Березний" за кількасот метрів від держрубежу. Особу, яка прямувала у напрямку Словаччини, зупинили біля загороджувального паркану.

Під час перевірок оперативні співробітники прикордонного загону встановили, що затриманий є депутатом однієї з міських рад Черкаської області, якого обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 і ч.3 ст.436-2 ККУ "Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників".

Правопорушника доставили у прикордонний підрозділ з метою притягнення до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Після проведення необхідних заходів чоловік вибув з прикордоння у супроводі співробітників відповідних правоохоронних органів.

Бережіться! Землю накриє потужна магнітна буря: Названо небезпечні дати у серпні

четвер, 8 серпень 2024, 14:45

Землю накриє потужна магнітна буря категорії G3 (сильна). Очікується 9-10 серпня. Про це йдеться на сайті відстеження космічної погоди SpaceWeather, передають Патріоти України. "7 серпня на Сонці сталося два спалахи, джерелами яких були сонячні плями A...

На Київщині чоловік написав заяву про відмову від мобілізації, бо він "свідок Єгови": Яке рішення ухвалив суд

четвер, 8 серпень 2024, 14:24

У Київській області до 3 років позбавлення волі засудили 39-річного чоловіка, який відмовився отримувати повістку. На суді він заявив, що відмовився від мобілізації, бо належить до "Свідків Єгови". Про це йдеться у вироку Ірпінського районного суду Ки...