Планету-гіганта Юпітер бомбардувало космічне тіло, і цей момент удару зняли на відео

В Юпітер врізався невідомий об'єкт.

Астрономи і любителі космосу в різних країнах стали свідками зіткнення невідомого небесного об'єкта з Юпітером. Деякі вчені навіть змогли зробити знімки і зафіксувати на відео унікальне явище. У підсумку на поверхні гігантської планети трапилася яскравий спалах, інформує Earth Sky .

За інформацією вчених, ця подія трапилася ще на початку тижня. В той день астрофізики якраз уважно моніторили величезну планету, тому що в той період по поверхні Юпітера проходила тінь його супутника Іо.

Спостереження несподівано перервала яскравий спалах. Її встигли зняти деякі астрофотографія з різних країн, зокрема німецький астроном Х. Палеск. На його думку, це був справжній удар об планету, а "зірниця" тривала буквально декілька секунд.

Подібне "світле світіння" також зняли бразилець Х. Л. Перейра і французький астрофотограф Дж. П. Арно.

Поки точно невідомо, що за конкретний об'єкт зіткнувся з Юпітером. Зіткнення різних небесних тіл, наприклад астероїдів, з даної планетою не рідкість. Вчені намагаються визначити предмет по зробленим відео і кадрам. Передбачається, що це був приблизно 100-метровий астероїд.

В даний час вчені через телескопи ретельно стежать за Юпітером, щоб виявити там невелику мітку або темна пляма, яке могло з'явитися після удару. Найбільш пам'ятна зіткнення з планетою сталося 27 років тому, коли в газовий гігант врізалася комета Шумейкер-Леві 9.


Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...