Планети "Б" не існує: Серіал розкрив гірку правду про катастрофу Землі, що вже почалася

Екологічна катастрофа на Землі не просто можлива десь у перспективі, вона уже почалася і кожен день, коли людство ігнорує цей факт, призводить до все гірших наслідків у майбутньому. На Apple TV вийшов науково-фантастичний серіал "Екстраполяції", який сварять за слабкі історії та шаблонні сюжетні ходи, але, натомість, хвалять за чесність щодо майбутнього людей на Землі та підтримку гасла про те, що для людства немає ніякої планети "Б" і єдиний шанс вижити -врятувати Землю, передають Патріоти України.

Дія серіалу розпочинається у 2037 році, коли планета розігрілася трохи менше ніж на 2 градуси, а екологічні проблеми досягли масштабів невідворотної катастрофи. Як зазначає Inverse, це вписується в реальність, яку прогнозує звіт Міжурядової групи експертів зі зміни клімату. На їхню думку, у 2030-х роках людство опиниться на межі катастрофічної зміни клімату, якщо не вживе заходів.

Журналісти зазначають, що на відміну від традиційних голлівудських фільмів-катастроф, які показують людство у світі, де катастрофа вже відбулася, або малюють нереалістичні сценарії недалекого майбутнього, серіал "Екстраполяції" намагається бути чесним із глядачами щодо того, що на них чекає, якщо рятувати клімат планети не почне кожна окрема людина.

Серіал, щоправда, має проблему, оскільки очікує, що глядачам не потрібно пояснювати, що таке геоінженерія (комплекс заходів, спрямованих на активну зміну клімату на Землі) та не надто розтлумачує іншу складну кліматичну термінологія, часом залишаючи непідготовлених глядачів розгубленими.Проте, критики хвалять фільм, оскільки він розповідає трагедію не лише планети, але й людей, які живуть на ній, що дозволяє навіть не надто підготовленим глядачам співпереживати героям та таким чином приміряти на себе наслідки кліматичної катастрофи на Землі.

Серіал пропонує глядачам страшний погляд на найближче майбутнє, якщо справжні люди, на справжній Землі не почнуть вживати заходів для стримування кліматичних змін.

Кожна наступна серія робить стрибок у ще більш сумне майбутнє, тож під завершення серіалу глядачі спостерігають за тим, що станеться із Землею в 2068 році, коли планета розігріється на 2,44 градуси, а повітря в містах стане непридатним для дихання через забруднення від викидів викопного палива.І, як зазначають експерти, це не фантазії сценаристів, а реальність, яка чекатиме людей майбутнього, якщо не почати діяти зараз.

"Екстраполяції" також хвалять за наукову достовірність та уникнення алармістських настроїв, оскільки автори намагаються показати об'єктивну і, ймовірно, нудну сторону кліматичної катастрофи, а не прикрашати її видовищними землетрусами, виверженнями вулканів чи гігантськими цунамі. Серіал не стільки розважає глядача, скільки розповідає драматичну історію кліматичної кризи.

Автори серіалу також дають зрозуміти, що людство не може покладатися лише на технології у вирішенні проблеми зміни клімату. Нездатність людей швидко скоротити споживання викопного палива, призводить до стрімких викидів вуглецю в атмосферу та подальшого глобального потепління, але особливого поспіху світових лідерів щодо вирішення цієї проблеми не помітно.

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...

Оце так: На Одещині прикордонник втік до Молдови у той час, коли його брат воює на фронті

вівторок, 23 квітень 2024, 10:27

На Одещині прикордонник під час патрулювання вирішив втекти до Молдови у той час, коли його брат боронить Україну на фронті. Про це повідомили у соцмережах, передають Патріоти України. Інцидент нібито трапився у селі Серпневе колишнього Тарутинського ...