Планував одружитися у квітні: У мережі розповіли історію бійця ЗСУ, який віддав життя за Україну

25-річний боєць Збройних сил України Олександр Єсипенко віддав своє життя за Україну біля села Велика Дорога, що на Ніжинщині. У юнака були великі плани на життя й у квітні він збирався одружитися.Про це в коментарі виданню "Суспільне" розповіла мама Олександра - Юлія Єсипенко. Разом з її сином на полі бою загинули ще двоє українських бійців, передають Патріоти України.

За словами Юлії, Олександр разом з батьком пішли до військкомату ще у перший день повномасштабного вторгнення, 24 лютого, але їм сказали чекати поки прийде повістка.

Юнак не хотів бути військовим, хоча був артилеристом та мінометником, але дуже любив свою Батьківщину, тому залишитись осторонь у цій війні не міг. Так, він вирішив вступити до лав Збройних сил України. А поки чекав, почав волонтерити.

12 березня Олександру вдалося підписати контракт зі ЗСУ. Оскільки він навчався в Сумському вищому артилерійському командному училищі, де отримав звання молодший лейтенант, й служив на Яворівському полігоні, вже через тиждень йому присвоїли звання лейтенанта.

Після того, як син Юлії пішов на фронт, вони домовилися, що він кожного дня сповіщатиме, що живий, навіть, якщо буде дуже зайнятий. Останнє таке повідомлення жінка отримала зранку 30 березня. Того ж дня Олександр і загинув.

"Тоді, 30 березня, троє загинуло, четвертого викинуло з машини і він вижив. Вони їхали колоною на бойове завдання. Про смерть сина сказала сестра іншого загиблого. Я чекала ввечері від нього дзвінка, але… Ми досі не можемо прийти до тями", - розповіла Юлія.

Вона також розповіла, що у хлопця було багато планів на майбутнє: він хотів створити власний бізнес, а також зробив одружитися зі своєю коханою, з якою був разом три роки. Весілля мало відбутися у квітні. Олександра поховали у Ніжині 31 березня. Він посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького третього ступеня.

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...