Плебісцит так плебісцит: Одесити в напруженому дискусі визначили долю пам'ятника Катерині ІІ. Труханов відреагував на результати голосування

В Одесі завершилось онлайн-голосування щодо подальшої долі пам'ятника Катерині II. Проходило воно на платформі "Соціально активний громадянин".

Більшість учасників – 50,2% висловились за його демонтаж. А за збереження пам'ятника на своєму місці проголосували 44,5% одеситів. Міський голова Геннадій Труханов у Facebook повідомив, що винесе питання на найближчу сесію міськради.

За словами мера, він вже звернувся до профільної комісії міськради з проханням провести засідання та підготувати відповідний проєкт рішення.

"Незважаючи на війну, яка йде в нашій країні, нам вдалося дотриматися законної демократичної процедури. Попри спроби провокаторів дестабілізувати ситуацію в місті, наша громада зберегла вірність демократичним цінностям. Я вдячний кожному одеситу, який взяв участь у голосуванні", ‒ написав Труханов.

Він переконаний, що результати онлайн-голосування будуть враховані депутатами міської ради.

"Особисто я голосуватиму за демонтаж пам'ятника та перенесення його до парку імперського та радянського минулого, про ідею створення якого я розповідав кілька місяців тому. Найближчим часом у цьому питанні буде поставлено остаточну крапку ‒ у рамках загальноприйнятих демократичних норм та чинного українського законодавства", ‒ додав Труханов.

Екстренер "Чорноморця" спрогнозував, чи зможуть українці вибачити Тимощуку зраду

субота, 4 травень 2024, 14:04

Колишній головний тренер Кривбаса, Чорноморця та Маріуполя Олександр Бабич висловився щодо Анатолія Тимощука, який залишився в країні-агресора після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. В інтерв'ю "Українському футболу" наставник заявив...

Прийшли "заступитися" за товаришів: На Закарпатті суперечка між ромами й працівниками ТЦК переросла у стрілянину (відео)

субота, 4 травень 2024, 13:28

На Закарпатті сталася стрілянина біля Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) в місті Виноградів. Про це повідомила місцева поліція, передають Патріоти України. Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом кон...