Плідний день для України: Четверту медаль за 4 серпня виборола Ірина Коляденко

22-річна Ірина Коляденко здобуває бронзову медаль у вільній боротьбі на Олімпійських іграх-2020 в Токіо. З рахунком 3:1 вона перемогла латвійку Анастасію Григор'єву, зазначають Патріоти України. Це уже 4 медаль для України за годину.

Коляденко виступає у ваговій категорії до 62 кг. Вона спортсменка Центрального спортивного клубу ЗС України.

Спортсменка з України на Олімпіаді перемогла китаянку Цзя Лун, нігерійку Амінат Аденії, але у півфіналі поступилася представниці Киргизстану Айсулі Тинибековій.

Для 22-річної Коляденко це перші Олімпійські ігри. Раніше у 2021 році вона виграла "золото" чемпіонату Європи, а у 2020 році була бронзовою призеркою.

Декілька хвилин до того Україна завоювала першу золоту медаль - нардеп Жан Беленюк став найкращим у греко-римській боротьбі у категорії до 87 кг.

Крім того, 4 серпня українець Парвіз Насібов здобув срібло з греко-римської боротьби у ваговій категорії до 67 кілограмів.

Українки Марта Фєдіна та Анастасія Савчук здобули бронзову медаль у артистичному плаванні – це перша олімпійська нагорода України за всю історію в цьому виді спорту.

Нагадаємо, у медальному заліку Олімпійських ігор 2020 Україна наразі на 37 сходинці. Українські спортсмени завоювали 11 медалей: 1 - "золото", 2 - "срібла" і 8 - "бронз".

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...