Плити на 500 років старше єгипетських пірамід! В Україні знайшли загадкове поховання, якому 5 тис. років - вражає своїм виглядом (фото)

Під час будівництва дороги Н-31 в Дніпропетровській області, при розкопці кургану, розташованого в селі Новоолександрівка, виявили поховання, якому 5 тисяч років. Про це в Facebook написав Олександр Коломійцев, передають Патріоти України.

Там же був виявлений кромлех - кам'яні кола або кільця каменів - тип археологічної пам'ятки, що представляє собою валуни або кам'яні брили, розташовані у вигляді кола або еліпса. Найвідоміший кромлех - це Стоунхендж.

"Місце цікаве, давні поховання, від епохи бронзи, скіфів і до середньовіччя. Поховання, на фото датуються понад 5000 років, і саме тут ховали своїх померлих індоарийські племена", - пише Коломійцев.

Він додав, що вражає розмір кургану. На його створення було витрачено багато праці і землі.

"Мабуть той, кого поховали і огородили кромлехом, був дуже шанованим в суспільстві. Тільки так можна пояснити монументальність такої величної споруди. Самі плити - тонна вагою, різалися вручну. А вік плит на 500 років старше єгипетських пірамід. Вирізані вручну і щільно підігнані одна до одної", - розповів автор публікації.

В 49 на нове коло: Василь Вірастюк, який залишив родину заради молодухи, вчетверте став батьком

вівторок, 16 квітень 2024, 9:40

Нові стосунки стронгмена та нардепа почалися, поки дружина з дітьми були за кордоном. Стронгмен і нардеп Василь Вірастюк зустрів нове кохання і вчетверте став батьком. Як виявилося, Василь ще задовго до скандального розлучення з другою дружиною Інною, ...

Українець відсудив у "Ощадбанка" десятки тисяч гривень моральної компенсації: Що сталося

вівторок, 16 квітень 2024, 9:23

Барський районний суд Вінницької області зобов'язав Ощадбанк повернути клієнту 129,4 тис. грн, які списали з його рахунку, та заплатити йому 30 тис. грн моральної шкоди. Клієнт став жертвою шахрайських дій, передають Патріоти України. Як йдеться в ріше...