По дорозі в Москву розбився авіалайнер "Газпром авіа". Sukhoi Superjet 100 виконував свій перший політ після ремонту. Ніхто не вижив (відео)

Причиною аварії борту могла стати відмова одразу обох двигунів: без французьких комплектуючих у російського виробника авіалвигунів серйозні проблеми

У мережі з’явилося зняте очевидцями відео падіння літака Sukhoi Superjet у Московській області. Пасажирський літак у п‘ятницю, 12 липня, виконував свій перший політ після ремонту.

Місце падіння літака

Як повідомляли росЗМІ, аварія сталася близько 14:50. Причиною аварії борту могла стати одночасна відмова двох двигунів. На борту перебували три члени екіпажу: 53-річний капітан Євген Булавко, другий пілот - 53-річний Владислав Харламов і 44- літній бортпровідник Максим Лукманов. Усі вони загинули.

Повідомлялося, що літак із номером RA-89049 належить авіакомпанії Газпром авіа. Він летів із заводу Луховиці до аеропорту Внуково. Виконувався перегонний рейс.

Варто нагадати, що більш 80 % матеріалів та головних вузлів літака на 2015 рік були неросійського імпортного виробництва. Хоча після початку російсько-української війни перед виробником було поставлено задачу "імпортозамєщєнія" значного прогресу досягнуто не було. Особливо важко єдиному виробнику пасажирських авіалайнерів держави-агресора прийшлося з 2022 року, коли все що не встигли "імпортозамістити" опинилось під західними санкціями. Йдеться практично про всі технологічні вузли літака. Двигуни SaM146 виробляються спільним підприємством PowerJet, створеним російським НВО «Сатурн» та французьким виробником аерокосмічних двигунів Snecma. Ремонтувати складну механіку без французьких комплектуючих та фахівців росіянам важко і небезпечно.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...