По пояс у каламутній воді, з криками: Мережу шокувало відео незаконного видобутку бурштину в Україні

У мережі з'явилося відео, на якому видно, як відбувається незаконний видобуток бурштину на Поліссі. При цьому складно уявити, що це відбувається в Україні в наш час, передають Патріоти України.

На відео видно, як десятки людей стоять по пояс у каламутній воді і зачерпують породу з дна, щоб знайти бурштин. При цьому всі штовхають один одного і кричать.

Варто зазначити, що в Україні серйозні проблеми незаконного видобутку бурштину. Обсяги чорного ринку бурштину оцінюються в 500 мільйонів доларів в рік. Через незаконного видобутку Україна втрачає десятки мільярдів гривень.

Бурштин почали незаконно видобувати ще на початку 90-их років. Однак серйозних масштабів видобування бурштину досягло після 2014 року. Найбільше бурштин видобувають у Житомирській, Волинській та Рівненській областях.

88-річний українець пішки залишив рідне селище в окупації, щоб не отримувати паспорт РФ

четвер, 25 квітень 2024, 5:00

Коли російські загарбники зайшли до частини Очеретиного, у Івана Яковича та його сусіда забрали документи. 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине Донецької області, аби не отримувати громадянство РФ. Про цю історію розповів очіл...

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...