По стопах "Інтера"? Канал "Україна" покаже заборонений російський серіал, презентований як український

Телеканал «Україна» покаже російський міні-серіал "Жінки у коханні" (друга назва - "Три щасливих жінки"), який перебуває під забороною українського законодавства. Про це повідомляє "Телекритика", передають Патріоти України.

Чотирисерійна драма «Жінки у коханні» була випущена у 2015 році. Її прем’єра відбулася в Росії на телеканалі ТВЦ. У 2016 році серіал показав канал «Україна» і ще раз повторив його показ у січні 2017 року. Тепер телеканал готує випустити драму в ефір 23 лютого о 13:25.

На сайті «України» зазначено, що виробник фільму – українська продакшн-компанія «Фільм Стрім». Однак у відкритих джерелах є інформація, що серіал випустили російські компанії «Пріор продакшн» і «Студія Грін Фільм». Також у «Трьох щасливих жінках» знімаються виключно російські актори і весь склад знімальної групи складається з росіян.

У копірайті серіалу на платформі YouTube виробником значиться російська компанія «Студія Телемайстер», проте в титрах згадуються «Пріор продакшн» і «Студія Грін Фільм». Усі перераховані компанії входять в групу «Пріор», яка займається просування фільмів і серіалів на території РФ і сусідських країн.

У «Телекритиці» нагадали, що телеканал «Україна» не вперше опиняється в центрі уваги через показ російських фільмів і дуже часто виробником таких стрічок вказана «Фільм Стрім». Частину прокатних посвідчень на такі фільми в останні роки анулювало Держкіно, однак канал неодноразово вигравав суди на показ спірних фільмів.

Зазначимо, що, відповідно до закону про кінематографію, в Україні заборонений показ російських фільмів та серіалів, які вийшли після 2014 року.

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...