"Побєдобєсіє" смертників: У ВООЗ розкритикували військовий парад у Москві через загрозу нового спалаху COVID-19

Станом на 18 червня в Росії зареєстрували 561 091 випадок зараження коронавірусом. За добу померли ще 182 пацієнти з COVID-19.

У Всесвітній організації охорони здоров’я попередили про небезпеку нового спалаху коронавірусу у разі проведення в Москві військового параду до 75-річчя перемоги над Німеччиною у Другій світовій, запланованого на 24 червня. Про це пише видання Deutsche Welle з посиланням на слова експертки ВООЗ Кетрін Смолвуд, передають Патріоти України.

Смолвуд заявила, що будь-який масовий захід під час пандемії коронавірусної інфекції пов’язаний з ризиком подальшого поширення коронавірусу. Відтак, на її думку, існує загроза "посиленого поширення" інфекції. Разом з тим вона зазначила, що рішення про проведення параду має ухвалювати влада у РФ, а не ВООЗ.

Що цікаво, президент Білорусі Олександр Лукашенко погодився приїхати на парад до Дня перемоги у Москву. Парад мав відбутися 9 травня, однак через пандемію COVID-19 захід перенесли на 24 червня.

Також підтвердили свою участь у параді представники Сербії, Хорватії, Казахстану, Молдови, Киргизії, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, а також Абхазії й Південної Осетії.

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...

Космічний прорив: У NASA для для польотів до інших планет створили революційний двигун на ефекті Холла

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:32

Космічне агентство США шукає партнерів для впровадження своєї технології в космосі.NASA представило абсолютно новий електричний двигун, призначений для невеликих космічних апаратів. Нову рухову систему, субкіловатний двигун на ефекті Холла H71M викорис...