Побіжний архімандрит Ювеналій: Оголошеного самозванцем загадкового священика з УГКЦ впізнали у ПЦУ (фото)

Чоловік неодноразово змінював юрисдикції, був в церкві Московського патріархату та УАПЦ. Згодом він залишив чернецтво та одружився.

Чоловік, який діяв на Львівщині під виглядом священика УГКЦ і представлявся отцем Давидом, насправді є Юрієм Юрійовичем Пайдою. Він був доцентом Харківського університету внутрішніх справ, а у 2019 році доцентом приватного Кам’янець-Подільського податкового інституту. Також про нього є інформація як про церковника різних напрямків християн східного обряду, передають Патріоти України.

Повідомлення Львівської архієпархії УГКЦ про те, що на Львівщині зафіксували діяльність невідомого чоловіка, який видає себе за священика УГКЦ, а натомість збирає інформацію про духовенство та впливових вірян, викликала значний резонанс та обговорення у соцмережах.

Зокрема, особу на фото, яке оприлюднила УГКЦ, впізнав архієпископ ПЦУ Євстратій Зоря. Він повідомив, що зображений на фото чоловік - це Юрій Юрійович Пайда, котрий в "УПЦ КП" десять років тому був відомий як архімандрит Ювеналій. До того і після того змінював юрисдикції, був в церкві Московського патріархату та УАПЦ. Згодом він залишив чернецтво та одружився.

За даними YouControl, чоловік на ім’я Юрій Юрійович Пайда з 2012 року є уповноваженою особою Свято-Георгіївської релігійної громади УПЦ МП на Полтавщині. У 2008 році був керівником Свято-Феодосіївського чоловічого ставропігійного монастиря у Києві, а перед тим керівником кількох сільських парафій МП у Сумській області.

Окрім того, про Юрія Юрійовича Пайду є інформація як про науковця, автора наукових статей на юридичну та релігійну тематику. Зокрема, у 2018 році у "Правовому часописі Донбасу" опублікована його стаття як кандидата юридичних наук, доцента Харківського національного університету внутрішніх справ.

Там також розміщене його фото, яке ідентичне з тим, що оприлюднила УГКЦ. У 2019 році Юрій Юрійович Пайда публікував іншу наукову статтю та брав участь у захисті наукових дисертацій як кандидат юридичних наук й завідувач кафедри теорії та філософії права приватного вишу "Кам’янець-Подільський податковий інститут". Є інформація про нього як проректора цього приватного навчального закладу.

В Управлінні СБУ у Львівській області повідомили, що наразі не отримували офіційної заяви від Львівської архієпархії УГКЦ, однак зазначили, що інформація про превдосвященика-шпигуна їх зацікавила. "Інформація нас зацікавила. Тримаємо її на контролі", - повідомила речниця СБУ Львівщини Роксолана Яворська.

Джерело: Zaxid.net

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...