Побито рекорди: У Києві квітень став одним з найтепліших за останні 144 роки

Середньомісячна температура повітря у квітні у столиці України склала 12,8 °С. Це вище кліматичної норми на 2,8 °С. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського, передають Патріоти України.

"За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського середньомісячна температура повітря квітня у Києві склала 12,8 °С, що вище кліматичної норми на 2,8 °С", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що квітень став третім найтеплішим у рейтингу спостережень за 144 роки.Водночас найхолодніше було 20 квітня, коли мінімальна температура знизилась під ранок до -0,2 °С. Найтепліше було 2 числа, коли максимальна температура підвищилась до +26,9 °С, встановивши таким чином температурний рекорд. Загалом у Києві з 1 по 11 квітня було зафіксовано 13 температурних рекордів.

2,5 роки на соціалі - досить для адаптації: Шольц закликав біженців з України шукати собі роботу

неділя, 8 вересень 2024, 8:05

Канцлер Німеччини Олаф Шольц звернувся до українців, що тимчасово оселились в його країні, та закливав їх працевлаштовуватись. Про це пише Tagesschau в суботу, 7 вересня. Під час діалогу з жителями міста Тельтов Шольц зауважив, що, на його думку, багат...

Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо не стоїш на військовому обліку - пояснення

неділя, 8 вересень 2024, 7:58

В Україні продовжили загальну мобілізацію до 9 листопада. Однак, частина громадян можуть отримати відстрочку. передають Патріоти України. Адвокатка Яна Меюс детально пояснила, який порядок оформлення відстрочки, якщо громадянин не перебуває на військов...