Почалося пекло: Бійці ЗСУ зазнали великих втрат на Донбасі (карта)

Від початку доби 6 серпня бойовики на Донбасі двічі обстріляли українські позиції попри "перемир'я". Через обстріли загинули четверо військовослужбовців Збройних сил України, повідомляють Патріоти України.

Бойовики гатили із озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, про це заявив полковник та представник прес-служби Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк під час брифінгу.

Так, обстріли ворог розпочав майже опівночі – 00:45 – і стріляв майже протягом години поблизу села Богданівка, що на Донеччині.

З сумом повідомляємо, що в результаті ворожих обстрілів сьогодні, за наявною інформацією, четверо наших героїв отримали поранення, несумісні з життям, – сказав він.

О 10:20 російські окупанти почали обстріл із ручного протитанкового гранатомета поблизу Павлополя. Обставини загибелі українських військовослужбовців представник Міноборони не уточнив.

Безстрокове "хлібне перемир’я" на Донбасі почало діяти від початку доби 21 липня. Встановлено його уздовж усієї лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях. Відповідно до домовленостей, яких досягли у Мінську, режим тиші передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння.

Попри перемир'я, проросійські бойовики здійснюють по кілька обстрілів кожного дня – є поранені українські військові. Однак у Генштабі "поодинокі обстріли на Донбасі з боку бойовиків" не вважають порушенням домовленостей, що були досягнуті в Мінську. Політичні спекуляції на цю тему називають недоречними.



Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...