Почалися криваві бої: В ООС повідомили про трагедію на Донбасі (карта, відео)

Терористи "Л/ДНР" у понеділок, 15 липня, 17 разів порушили режим припинення вогню в зоні проведення Операції Об'єднаних сил на Донбасі, повідомляють Патріоти України.

У результаті один український військовослужбовець загинув, ще троє отримали поранення. Про це на сторінці в Facebook інформує прес-служба ООС (щоб подивитися відео брифінгу, поскрольте новину вниз).

Уточнюється, що трагічно померлий захисник – старший солдат 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Дмитро Лісовол. Він загинув від поранень, отриманих під час обстрілу в районі Авдіївки

Відомо, що збройні формування РФ обстрілювали позиції українських підрозділів із застосуванням забороненої мінськими угодами зброї – мінометів калібру 120 та 82 мм, а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід"противник здійснив п'ять обстрілів позицій Об'єднаних сил:

  • тричі поблизу Водяного: два рази по напрямку Ужівки – з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї та у напрямку Пікузи – зі стрілецької зброї;
  • поруч із н.п. Широкино у напрямку Саханки – зі стрілецької зброї;
  • на околиці Авдіївки у напрямку Спартака – із гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ"противник здійснив два обстріли позицій Об'єднаних сил:

  • неподалік від Луганського по напрямку Логвинового – з великокаліберного кулемета;
  • у районі населеного пункту Новоолександрівка у напрямку Калинового-Борщуватого – з мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберного кулемета.

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...