Почорніли кінцівки та вуха: Шокуючі подробиці смерті пацієнтки від неякісного наркозу на Дніпропетровщині

Кров нещасної жінки була настільки рідкою, що препарати не діяли.

Перед смертю у пацієнтки з міста Кам'янського Дніпропетровської області Віти Кисіль був критичний стан, у неї почорніли вуха і кінцівки. Про це розповів під час прес-концеренції головний лікар Дніпровської обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко, повідомляють Патріоти України.

41-річній Віті Кисіль операцію провели 18 грудня в 9-й міській клінічній лікарні міста Кам'янське. Ввечері після операції жінка телефоном розповіла рідним, що все пройшло успішно, тільки вона важко відходить від наркозу.

Наступного ранку стан її різко погіршився: втратила свідомість, тиск впав до критичних показників. О 3-й годині ночі 20 грудня пацієнтку екстрено доставили до Дніпровської обласної лікарні ім. Мечникова.

Коли жінку привезли до лікарні Дніпра, її було практично неможливо врятувати. "У неї почорніли вуха та кінцівки. Кров була настільки рідкою, що препарати не діяли. 12 годин медики робили все можливе, боролися за її життя. Задіяли всі ресурси, але, на жаль, вона померла", – повідомив Риженко.

Експерти підозрюють, що причиною смерті пацієнтки міг стати препарат для наркозу українського виробництва. Окрім Віти Кисіль, у тій же лікарні постраждали ще шестеро пацієнтів, які отримували хірургічне лікування.

Всі препарати для наркозу вилучили для перевірки. А поки на Дніпропетровщині масово скасували операції. У ЗМІ з'явилася інформація, що причиною смерті став препарат "Дипрофол", але глава департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації Валерій Сердюк це заперечує.

"Те, що сталося в лікарні №9 у Кам'янському, може трапитися в будь-який момент в будь-якій українській лікарні. Подібні препарати для наркозу можна купити навіть через інтернет. Потрібно регулювати ці питання на законодавчому рівні. Щодо препарату ми чекаємо результату експертизи центру з контролю за ліками. З лікарень ця серія вилучена", – заявив чиновник.

У поліції поки не називають причини смерті, чекають на результати експертизи. "Сім осіб були прооперовані у 9-й лікарні в період з 17 по 19 грудня. Після операцій у всіх відбулося різке погіршення здоров'я. В обласну лікарню ім. Мечникова всі були перевезені 20 грудня. Поліція провела обшук у лікарні, вилучили медичні препарати, які використовувалися в цей період, вилучили документацію і призначили судово-медичну експертизу померлої", – повідомили у пресслужбі поліції Каменського.

Джерело: КП в Україні

Євген Кошовий розповів, чому його донька Варвара навчатиметься в Польщі

неділя, 5 травень 2024, 14:41

Художній керівник і актор студії Квартал 95 Євген Кошовий в інтерв'ю KP розповів, що його старша донька, 16-річна Варвара мріє про велику сцену і тому багато займається вокалом, передають Патріоти України. Кошовий відповів, чому саме Польща імпонує Вар...

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...