"Почув літаки та звук вибуху": Ексгравець "Динамо" розповів, як його застала війна у Києві

Колишній півзахисник "Динамо" Карлос Де Пена згадав, як його застала війна у Києві, передають Патріоти України.

«У середу, 23 лютого, президент клубу пообіцяв команді, особливо легіонерам, що ситуація у столиці під контролем. Що нічого не буде, що він навіть говорив із президентом України. А ми можемо бути спокійними, бо нічого не станеться. Але, правду кажучи, я не вірив», – згадує Де Пена.

За його словами, 24 лютого він прокинувся о четвертій ранку від звуків двох літаків. «Пролунав звук вибуху. Не знаю, чи це було близько від мене, чи далеко, але я відчув його. Я одразу зустрівся зі своїми одноклубниками з Бразилії, адже ми жили в одному районі, і навіть із деякими гравцями «Шахтаря», і поїхали до одного з готелів міста.

Ми провели три ночі у підземній квартирі, своєрідному бункері, з невпевненістю, зі страхом, не знаючи, що станеться, і намагаючись передати душевний спокій нашим сім'ям, коли в нас самих його не було. Але, на щастя, сьогодні я можу розповісти про це як жарт», – розповів уругваєць.

Він також розповів, що гравці контактували з посольствами, які пропонували можливі варіанти виїзду, але вони мали групу з 50 осіб разом з дітьми, тому сам процес був доволі складним.

«Зі станції, яка була за 15 хвилин їзди від нас, йшов поїзд. Він прямував до кордону Польщі, Румунії, а потім Молдови. Провівши в цьому поїзді 17 годин, ми так і не потрапили на кордон Польщі через велику кількість людей, пройти було нереально.

Ми вирішили доїхати до кордону з Молдовою, де на нас чекав автобус від Федерації футболу України. За 4 години, вже в Молдові, ми трохи заспокоїлися. Мабуть, тільки там ми почали відчувати, що ми справді повертаємось додому», – заявив Де Пена

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...