"Починається з нежиті": Медик пояснила, хто ризикує померти від коронавірусу

Лікарка-ревматологиня, сімейна лікарка Людмила Смоліна розповіла про те, що коронавірус nCoV присутній у двох підвидах - MERS та SARS, які розрізняються за первинними симптомами, але можуть призводити до вірусної пневмонії. За певних обставин можливий летальний кінець, передають Патріоти України.

"MERS починає проявляти себе з кашлю, нежиті, високої температури, потім – запалення, вірусні пневмонії. SARS починається з нежиті, ознобу, високої температури і відразу переходить у запалення легенів", – пояснила лікарка.

За її словами, результат захворювання багато в чому залежить від стану імунітету людини. "Ми дуже боїмося вірусних пневмоній. Вони дуже важко лікуються. Якщо імунітет слабкий, можливий летальний кінець", – зауважила вона.

Зокрема імунітет може бути ослаблений за рахунок "імунодефіцитних станів, хронічних захворювань, цукрового діабету", – пояснила медичка.

Незважаючи на те, що наразі не винайдено вакцини від коронавирусу nCoV, Людмила розповіла, що для боротьби з ним можуть застосовуватися традиційні противірусні препарати. Крім того, свою роль може відіграти і щеплення від будь-якого іншого РНК-вірусу. "Якщо людині було зроблено щеплення від грипу, вона може бути стійкою і до інших вірусів РНК. Є варіант, що вона не відреагує на них", – розповіла лікарка.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...