Подарунок влади: Локдаун зарахують до страхового стажу. Міністр соцполітики розповіла, кого саме чекає приємний сюрприз

В Україні період отримання допомоги по частковому безробіттю та інших видів допомоги під час локдауна буде зараховано до страхового стажу. Про це повідомила міністр соціальної політики України Марина Лазебна під час презентації Аналітичної довідки ООН про соціальний захист, зазначають Патріоти України.

"Для того, щоб люди в майбутньому не відчули цей вплив карантину, локдауну, низьких доходів, ми прийняли рішення про те, що періоди отримання допомоги по частковому безробіттю, та інших - всі ці періоди будуть зараховані до страхового стажу", - розповіла Лазебна.

Міністр нагадала, що для майбутніх пенсій важливо, щоб був повний страховий стаж.

Також міністерство дає право людям за бажанням виключати періоди отримання низьких доходів з розрахунку пенсій для того, щоб в майбутньому це не знижувало розмір пенсії.

Хто має право на отримання допомоги по частковому безробіттю?

Право на отримання допомоги по частковому безробіттю є у роботодавців з числа суб'єктів малого та середнього підприємництва, які:

  • зупинили/скоротили діяльність через карантин;
  • платили ЄВ протягом останніх 6 місяців, що передують даті зупинки/скорочення діяльності, за найманих працівників, з якими не припинені трудові відносини на дату подання звернення у центр зайнятості.

Відповідно, право на допомогу не мають працівники, які отримують пенсію або працюють у роботодавця за сумісництвом.

Допомога по частковому безробіттю встановлюється за кожну годину втраченого робочого часу з розрахунку 2/3 тарифної ставки окладу і не може перевищувати мінімальну заробітну плату.


Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...