Подавився російськими рублями: Житель Кременчука отримав 12 років тюрми за шпигунство

Протягом 2014-2019 років кременчужанин передавав ФСБ РФ інформацію про розвиток суспільно-політичної, соціально-економічної та військової ситуації в Полтавській області і в Україні в цілому.

Крюківський районний суд міста Кременчук Полтавської області засудив місцевого жителя до 12 років позбавлення волі за державну зраду. Про це у вівторок, 15 жовтня, повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України, передають Патріоти України.

Зазначається, що житель Кременчука протягом п'яти років збирав і передавав Федеральній службі безпеки Російської Федерації інформацію. «Встановлено, що в липні 2014 року під час відпочинку в тимчасово окупованому Криму житель Полтавщини встановив контакт і почав конфіденційне спілкування з працівниками ФСБ Російської Федерації. Завдання іноземної спецслужби виконував, маючи злочинний умисел, спрямований на заподіяння шкоди суверенітету, територіальній цілісності та обороноздатності України», - йдеться в повідомленні.

За даними військової прокуратури, протягом 2014-2019 років кременчужанин передавав ФСБ РФ інформацію про розвиток суспільно-політичної, соціально-економічної та військової ситуації в Полтавській області і в Україні в цілому. Зокрема, «зливав» інформацію про осіб, які перебувають на військовому обліку у військових комісаріатах, що є службовою інформацією ЗСУ.

«Свою провину в допомозі спецслужбі держави-агресора в проведенні підривної діяльності проти України визнав повністю. 57-річного шпигуна засудили до 12 років позбавлення волі», - додали в прес-службі. А підозру в зраді жителю Кременчука повідомили 18 липня цього року.

У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...