Подяка школі у Донецьку? Проректор університету в Харкові потрапила в сепаратистський скандал (фото)

Проректор Світлана Бережна стверджує, що стала жертвою наклепу.

Проректор запевняє, що документ - підробка. Фото: Фейсбук.

Проректора Харківського національного педагогічного університету Світлану Бережну звинуватили в тому, що вона підписала офіційний лист подяки на адресу однієї зі шкіл, розташованих на окупованій території Донецької області. Відповідний пост був розміщений в декількох міських пабліках в соцмережах, передають Патріоти України.

Пост опубліковано від імені студентки, яка вирішила залишитися анонімною. "Я стала прибирати в кабінеті речі нашого колишнього декана Світлани Бережної, яка зараз стала проректором, і натрапила на цікавий документ 2017 року, підписаний тоді ще деканом Бережною", - йдеться в публікації.

У документі Бережна нібито дякує директору донецької школи №115 за підготовку учениці дев'ятого класу до наукової конференції "Навчальний заклад: історія і сучасність". Подяка нібито була підписана 28 березня 2017 року. Сама проректор Світлана Бережна заявила, що лист подяки фейковий.

"Це фотошоп. Наш університет не видає такі бланки. Ми завжди вручаємо сертифікати. Якщо уважно подивитися, то можна побачити, що печатка теж була домальована в фоторедакторі. Наш університет не співпрацює зі школами, які знаходяться на непідконтрольних територіях", - пояснила Бережна.

В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: Що треба знати водіям

неділя, 28 квітень 2024, 12:30

В Україні набувають чинності нові положення Правил дорожнього руху. Згідно з ними, ближнє світло фар за містом залишається обов’язковим і після 1 травня. Відповідні зміни до ПДР були внесені постановою Кабміну №1105 від 20 жовтня 2023 року, передають ...

Щось готується? ПВК "Вагнер" скуповує в Узбекистані вантажні Іл-76 та переганяє до Африки

неділя, 28 квітень 2024, 12:28

Протягом останніх місяців ПВК "Вагнер" скуповує радянські важкі військово-транспортні літаки Іл-76, які десятки років перебували на зберіганні в Ташкенті, та переганяє їх до Центральноафриканської Республіки. Про це повідомляє Sota, передають Патріоти ...