Події збігаються із описаними у Біблії: Вчені нарешті розшифрували письмові записи про царя Давида

Стелу також називають Моавітським каменем. Це базальтова кам’яна плита, яка надала історикам і лінгвістам найбільше на сьогодні джерело моавітської мови. Лише зараз дослідники змогли зі значним ступенем впевненості підтвердити, що стела містить прямі згадки про царя Давида. Про це пише The Jerusalem Post, передають Патріоти України.

Саму стелу виявили 1868 року у вигляді різних фрагментів приблизно за 24 км на схід від Мертвого моря. Сьогодні її зберігають у Парижі, у музеї Лувр. На сьогодні - це найдетальніший напис, який розповідає про північне Ізраїльське царство. Хоча 1869 року її пошкодили, відбиток тексту вдалося зробити ще до того.

На плиті викарбувано довгу розповідь про те, як моавітський цар Меша пішов війною на Ізраїль. Хоч і не зовсім точно, але описані на ній події збігаються з такою ж у 3 главі у Другій книзі Самуїла (II книга Царств).

У тексті згадується ізраїльський бог, "Дім Давида" та "Жертовник Давида". "Дім Давида" — це династія юдейських царів, які сходять до царя Давида. Однак досі вчені не могли впевнитися у правдивості тлумачення та перекладу цих рядків.

"2015 року команда із Західно-семітського дослідницького проєкту Університету Південної Каліфорнії зробила нові цифрові фотографії як відновленої стели, так і паперового відтиску. Дослідники використовували метод під назвою Reflectance Transformation Imaging (трансформація зображення за допомогою відтиску), а саме зробили безліч цифрових зображень артефакту з різних кутів, а потім об'єднали, щоб створити точне тривимірне цифрове відтворення предмета", - зазначили вчені.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...