"Поділяємо вашу занепокоєність": Росія закликала Угорщину "спільно захищати національні меншини в Україні"

В Угорщині на заклик Російської Федерації поки не відповіли.

Росія звернулася до Угорщини із закликом до спільних дій для захисту прав національних меншин в Україні. Про це 6 лютого розповів посол РФ у Будапешті Володимир Сергєєв у інтерв'ю "РИА Новости", передають Патріоти України.

"Ми, зі свого боку, повною мірою поділяємо занепокоєність угорської влади таким "українізаторським" курсом Києва, оскільки ще більшою мірою це стосується численного російськомовного населення на Україні. Закликаємо Угорщину та інші країни, нацменшин яких стосується цей закон, до спільних дій. Поки, на жаль, адекватного відгуку на наші заклики немає", – сказав Сергєєв.

Відносини України та Угорщини погіршилися після голосування Верховною Радою за закон "Про освіту". Закон у другому читанні та в цілому було ухвалено 5 вересня 2017 року, він набув чинності 28 вересня. Згідно з нормами цього документа, розширюється використання державної мови в шкільному навчанні. Угорщина висловила занепокоєння щодо майбутнього угорської меншини в Україні. У Будапешті блокують засідання комісії Україна – НАТО на найвищому рівні та заявляють, що готові протистояти євроатлантичній інтеграції України, поки до закону не буде внесено зміни.

Водночас угорський прем'єр Віктор Орбан підкреслював у листопаді 2018 року, що підтримує Україну в протистоянні з Росією. Українська сторона пояснювала, що в угорських школах Закарпаття українську мову викладали в таких мізерних обсягах, що після закінчення школи більшість молодих угорців практично її не розуміє. Отже, у них виникають проблеми під час вступу в українські університети та пошуку роботи.

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...