Подумати про старість: Чому вигідніше вкладати гроші у нерухомість у Туреччині та на Кіпрі, ніж в Україні (відео)

У Києві голі стіни можна придбати за 50 тисяч доларів на околиці в ще не зданому будинку.

З 1 квітня пенсійний вік для жінок в Україні остаточно підвищили, передають Патріоти України. Відтепер ті, хто народився пізніше за 1-ше квітня 1961-го року зможуть вийти на пенсію, як і чоловіки: не раніше 60 років. Це при наявності 28-річного стажу. Вимоги до стажу - щороку лише зростатимуть. У 2028 році, наприклад - для виходу на пенсію у 60 років потрібно буде мати 35 років стажу. Проте нинішньому поколінню тридцятилітніх звичні пенсійні виплати фактично не світять. Причина - в демографії. Заробляти просто буде нікому.

Торік ПФУ назбирав 281 мільярд гривень. І на всіх пенсіонерів не вистачило ще 184 з половиною мільярди: це майже 40 відсотків нестачі. У 2021 році картина теж невтішна. Дірка за чотири місяці майже 69 мільярдів. І це - на тлі оптимістичних заяв прем’єр-міністра, що вісім мільйонів українських пенсіонерів за березень отримали в середньому на 300 гривень більше: завдяки індексації. Тому потрібно шукати способи заробити собі на старість, наприклад, кластися у нерухомість. Але не тут - а за кордоном, - про це йшлося у сюжеті ТСН.Тиждень 11 квітня.
У Києві голі стіни можна придбати за 50 тисяч доларів на околиці в ще не зданому будинку. Плюс рахуйте ризики банкрутства забудовника, проблеми з підключенням житла до комунікацій. Якщо дочекатись, коли все владнається, то вийде ще тисяч на десять дорожче. Також беріть до уваги витрати на ремонт. А це тягне не менше половини вартості придбаної площі.

Нерухомість закордоном: який прибуток

Водночас у Стамбулі можна придбати квартиру за 62 тисячі доларів. Це - гроші за житло з повним ремонтом, встановленим кондиціонером та підземним паркінгом. Така квартира приносить за подобову оренду до двох тисяч доларів на місяць. Тобто за пів року дохід - 12 тисяч "зелених". А це означає що через 6 років квартира у Стамбулі повністю поверне все в неї вкладене і почне давати чистий прибуток..
Оскільки туристичний потенціал Києва сумнівний, то здати квартиру, якщо ви придбаєте її у столиці, можна буде в середньому за 400 доларів на місяць. Тому виходить, що повернете ви собі вкладені гроші в Києві лише через тринадцять з половиною років. А це більш ніж у двічі довше, ніж було у Стамбулі.
Найцікавіше те, що така арифметика спрацьовує не лише з Туреччиною, але з Кіпром - квартиру можна придбати за 55 тисяч євро. У цю суму входив не тільки повний ремонт житла, а навіть мінімальне умеблювання квартири. Просто занось валізу і живи.
Будинок розташований лише за 2 кілометри від моря. Квартиру можна здати за 400 євро. При такій бухгалтерії вкладені гроші повернуться через 11 років.
Тож куди вкладати гроші, щоб мати додатковий дохід, обирати звісно вам. Але якщо таки вкластися в нерухомість за кордоном, то треба знати наступне, - слід звернутися в агентство нерухомості в обраній країні. І це агентство обов'язково мусить мати ліцензію.
Також за кордоном на відміну від України діє ще одне правило - ви не можете привезти гроші у валізі, для закордонної купівлі кошти на придбання мають бути прозорими. Лібералізація закордонних рахунків і розвинена банківська система України означає, що така фінансова операція не є складною. Лишається тільки все добре порахувати та вибрати напрям для інвестицій. Найпривабливіші ціни на нерухомість, крім Туреччини та Кіпру, зараз ще у Чорногорії, Болгарії та Греції.
Джерело: ТСН.ua

"Західні країни охопить хаос громадянської війни": Ілон Маск "спрогнозував", що чекає на Європу

середа, 24 квітень 2024, 12:39

Західні країни рано чи пізно захопить хаос громадянської війни. Про це заявив у соцмережі Х американський мільярдер Ілон Маск. Таким чином він відреагував на публікацію канадського професора Гада Саада, який спрогнозував конфлікт через міграційну політ...

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...