"Подивіться на юрби людей на зупинках. Який карантин? Його немає. Це насмішка над здоровим глуздом", - Комаровський

Обмеження, які в Україні ввели у зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції, - це не карантин. Таку думку лікар-педіатр і телеведучий Євген Комаровський висловив в інтерв'ю Дмитрові Гордону, передають Патріоти України.

"Те, що реалізують, – це трошки за межами логіки, здорового глузду. Якщо ти вводиш карантин, тобто забороняєш людям працювати, то це має бути карантин. Але його ж немає! Є низка заходів, які дуже сильно заважають людям жити, але реального карантину немає. Подивіться фотографії українсько-польського кордону. Подивіться на юрби людей на зупинках. Подивіться, подивіться... Прикладів купа. Який карантин? Його немає. Це насмішка над здоровим глуздом", – сказав Комаровський.

Він вважає, що для карантину в Україні немає сил, засобів і ресурсів. "Але ми це зробили. Чому? Я знаю. Ми це зробили, тому що ми вже зараз розуміємо, що країна зможе вижити лише тоді, коли, дасть бог, це скінчиться і якщо нам допоможуть – допоможе МВФ, допоможе Європа – хтось допоможе. І для того, щоб розраховувати на їхню допомогу, треба діяти так, як вони. Інакше вони скажуть: "А, ви ж найрозумніші. Ви ж пішли своїм шляхом. Ви ж не ввели карантину. Тепер – фігушки. Видирайтеся самі", – пояснив лікар.

За його словами, Україна перестала бути незалежною країною. "Ми всі рішення здійснюємо, озираючись на окрик з-за океану, на окрик із Брюсселя, тупіт із Москви... Але ми весь час на когось озираємося. І що найстрашніше – ми озираємося не на людей, не на наших старих, не на наших лікарів, не на наших учителів, а на дядьків із Європи, які нам розповідають, якою в нас має бути прокуратура, як нам боротися з корупцією, якими мовами нам розмовляти, з ким нам треба дружити, в які товариства вступати, в які країни літати, у кого що купувати, що нам не можна нікому продавати. Нам весь час це, Дімо, розповідають. І ми на них дивимося. Зараз вони повводили карантини. Вони ввели карантини – ну і? Може, у нас інша ситуація? І таке інше", – зазначив Комаровський.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...